KAMI MENAWARKAN PERKHIDMATAN KEJURUTERAAN (Welding) Grill tingkap , pintu, pagar , atap awning , sliding door atau kerja-kerja berkaitan besi untuk rumah,kedai,pejabat dan sebagainya..- KEUTAMAAN SEKITAR TELUK INTAN ,PERAK ATAU KAWASAN YANG BERHAMPIRAN.. TEL : Dwan 012 - 336 0861
Friday, 18 December 2015
RESEPI - UDANG TEMPURA ALA JEPUN
RESEPI UDANG TEMPURA ALA JEPUN
======================================================
Bahan-bahan:
● Setengah kilo udang bersaiz sederhana (dikupas & biarkan bahagian ekor)
● ½ sudu kecil lada hitam
● ½ sudu kecil serbuk bawang putih
● 1 cawan tepung gandum
● 1 sudu kecil serbuk paprika
● 2 biji telur (dipukul)
● 1 cawan serbuk roti
● Minyak sayur untuk menggoreng
Cara membuatnya:
1. Gaul udang dengan garam, serbuk lada hitam dan serbuk bawang putih.
2. Sediakan mangkuk yang berasingan untuk meletakkan telur dan serbuk roti.
3. Kemudian sediakan mangkuk lain sebagai tempat untuk mencampurkan telur dan serbuk roti.
4. Panaskan minyak dengan api yang sederhana.
5. Masukkan udang ke campuran tepung lalu ke campuran telur pula.
6. Goreng sehingga berwarna coklat keemasan.
7. Udang goreng rangup ala restoran Jepun siap untuk disajikan.
.
.
JOM SHARE DI WALL MASING-MASING :
JIKA BERMANFAAT silakan " SHARE "
===================================================
Sila follow dan like pagi dibawah:
Banyak info terkini akan kami kongsikan.
https://www.facebook.com/nrzenterprise
https://nrzenterprise.blogspot.com
.
.
.
Memikirkan / tercari-cari PERKHIDMATAN WELDING di kawasan TELUK INTAN atau kawasan sekitar yang berhampiran ???
.
.
Antara produk kami :
- PINTU PAGAR ( BUNGA MAS / BIASA )
- GRILL PINTU / TINGKAP
- ATAP AWNING
- SLIDING DOOR ( HOLLOW / BIASA )
- WROUGHT IRON
- STAINLESS STEEL
- PENYIDAI KAIN
- PENUTUP LONGKANG
- DAN KERJA-KERJA BERKAITAN BESI
.
.
Jangan risau... $$$$$ ( harga ) kami boleh berunding
Mungkin kami dapat membantu anda..
*** SYARIKAT BUMIPUTERA
*** SYARIKAT BERDAFTAR DI SSM
.
.
---->>> WHATSAPP sekarang : 012 - 336 0861
---->>> Dwan
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment