Thursday 25 February 2016

RESEPI POPIA MENTEGA KACANG

POPIA MENTEGA KACANG
=======================
.
BAHAN BAHAN :
.
4 keping pembalut popia, dikukus (lebih baik gunakan yang basah)
200 g (2 biji) pisang, dibelah dua
50 g (2 sudu makan) mentega kacang
30 ml (2 sudu makan) madu
30 g (1 sudu makan) kacang tanah, ditumbuk
2.5 g (1 sudu teh) tepung jagung, dicampur ½ cawan air
.
CARA CARA :
.
1. Letakkan pisang di tengah-tengah pembalut.
2. Sapukan mentega kacang di atas pisang.
3. Tambahkan sedikit madu di atas mentega kacang, diikuti dengan kacang tanah yang ditumbuk.
4. Gulung pembalut tersebut.
5. Seterusnya sapukan tepung jagung pada penutup lipatan untuk menguatkan balutan. Simpan di dalam beg plastik dan sejuk bekukan untuk semalaman (sekurang-kurangnya 4 jam untuk
6. Potong mengikut saiz disukai dan hidangkan semasa sejuk..

.
.
Jika bermanfaat silakan share
LIKE dan FOLLOW kami, banyak info akan dikongsikan
======================================================
Mencari PERKHIDMATAN WELDING di TELUK INTAN atau sekitar kawasan berhampiran. Hubungi 012 - 336 0861 ( Dwan )
=======================================================
Facebook / Nrz Enterprise @ Blogger / Nrz Santai D'Maya

No comments:

Post a Comment